keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kevään lukusuunnitelmia

Syksystä jotain oppineena tiedän, että kovin tarkkaa lukusuunnitelmaa minun on turha tehdä, kun en siinä kuitenkaan tule pysymään. Aina kävelee vastaan kaikenlaisia kirjahoukutuksia, jotka sitten kiilaavat lukujonon etupäähän. ;) Plus se karu fakta, että en koskaan ehdi lukemaan niin paljon kuin haluaisin. =/

Tässä kuitenkin vähän aihepiireittäin ryhmiteltynä, että ketkä kirjailijat minua tällä hetkellä eniten kiinnostaa ja keiden teoksia todennäköisimmin tulen lähiaikoina lukemaan.

vampyyrit

Vampyyreille olen menettänyt sydämeni täysin, joten taatusti tulen lukemaan esim. L J. Smithin Vampyyripäiväkirjoja, Harrisin Sookie Stackhouse -kirjoja ja tutustuisin mieluusti myös J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskuntaan.

nuorten fantasia- ja scifi

Rakastan näitä nuorille suunnattuja fantasia- ja scifitarinoita, jotka ovat yleensä vielä suloisella romantiikalla maustettuja. Kertakaikkisen ihanaa luettavaa! Haluan jatkaa vanhojen tuttujen lukemista, kuten Maggie Stiefvater, Becca Fitzpatrick, Maria Turtschaninoff ja Ally Condie. Näihin kirjailijoihin haluaisin tutustua: Suzanne Collins, Melissa Marr, Kiersten White, Kat Falls, Alyson Noel ja Veera Laitinen. Erityisellä mielenkiinnolla odotan näitä uutukaisia: Laura Lähteenmäen Northend, Veronica Rossin Paljaan taivaan alla ja Beth Revisin Across the Universe.

scifi

Ursula K. Le Guinin lukemisen polkaisinkin jo käyntiin ja varmasti tulen jatkamaan Hainilaiseen sarjaan tutustumista. Myös Margaret Atwoodiin tutustuminen on ollut pitkään aikomuksena.

fantasia

George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -sarja kiinnostaa erittäin paljon varsinkin nyt, kun siihen perustuva tv-sarja alkoi TV2:lla!

jännitys ja kauhu

Tällä hetkellä eniten kiinnostaa John Ajvide Lindqvist, jonka yhden kirjan aloitinkin jo ja hyvältä vaikuttaa! :) Myös Guillermo del Toro & Chuck Hogan -kaksikon Vitsaus-trilogiaa olisi mukava jatkaa. Kotimaisista kirjailijoista kiinnostaa Mia Vänskä.

romantiikka

Haluaisin lukea kaikki Jane Austenin kirjat yhtenä pötkönä. Samaan syssyyn voisi vetää sitten nämä: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit sekä Järki ja tunteet ja merihirviöt... Tosin taitavat kuulua tuonne kauhun puolelle. ;)

Tässähän näitä. Huomasin juuri, että listassa ei ole yhtään ns. tavallista kaunokirjallisuutta ja realistisia kirjoja, mutta kyllä niitäkin tulee välillä luettua, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Ehkä tämä luetteloni kertoo jotain jokseenkin eskapistisia piirteitä saavasta lukutyylistäni... ;)

Kommentteja? :)

Ei kommentteja: