maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kirjavuoteni välitsekkaus - mikä katastrofi!

Kirjavuosi 2015 saavutti puolivälinsä pari viikkoa sitten, joten on aika tehdä pientä välikatsausta miltä näyttää. Tänä vuonna lukurintamallani on vietetty aikamoista hiljaiseloa, koska kaikenlaista yllättävää on tapahtunut elämässäni, mikä on vaikuttanut myös lukemiseeni. Päätinpä sitten oikein katsoa mustaa valkoisella, että kuinka pahalta se tilanne oikeastaan näyttääkään...

Minulle tyypillinen lukuvauhti on ollut noin neljä kirjaa kuukaudessa. Tähän päivään (13.7.) mennessä olen saanut luettua vain kokonaista 10 kirjaa. Vertailuna esimerkiksi viime vuoteen, jolloin saavutin tuon 10 kirjan rajan jo helmikuussa, tästä vuodestahan on kehkeytymässä suorastaan kirjallinen katastrofi! Lukemattomuus näkyy auttamatta myös blogin päivityksissä, joita on kertynyt todella vähän.

Vuoden alussa loin itselleni myös lukuhaasteen Kirjavat kuukaudet, josta olin kamalan innoissani. Käytännössä en ole pystynyt noudattamaan tällaista tiettyihin kuukausiin sitoutuvaa haastetta juuri ollenkaan. Olen kyllä osittain lukenut haasteeseen suunnittelemiani kirjoja ja yritän niitä lukea jatkossakin pitkin loppuvuotta, mutta ns. rennommalla otteella ilman pakkoa sijoittaa kirjan lukemista juuri tiettyyn kuukauteen.

Toisesta haasteesta (I Spy Challenge 2015), johon päätin osallistua, olen myös jäänyt jälkeen. Haasteeseen onneksi riittää "vain" 25 kirjaa ja kasassa niistä on tällä hetkellä 4/25. Jos loppuvuonna saan lukuvauhtia kasvatettua, on tämä haaste mahdollista vielä saavuttaa!

Suurin syypää lukemattomuuteeni tänä vuonna on ollut se, ettei minulla ole oikein ollut rauhoitettuja omia lukuhetkiä kaikkien tapahtumien keskellä. Energiani on suuntautunut valitettavasti ihan muihin asioihin. Useampi kirja on kyllä ollut koko ajan luvussa, mutten ole onnistunut saamaan niitä loppuun. Olen nyt onneksi tehnyt tarvittavat korjaustoimenpiteet, minkä pitäisi vähitellen näkyä myös lukutilastoissani. En siis tästä masennu, vaan uudella innolla ja positiivisella asenteella eteenpäin loppuvuotta kohti! :)


Miltä näyttää Sinun kirjavuotesi puolivälikatsaus? Ovatko haasteet ja muut lukutavoitteet onnistuneet jne.? Kiva jos jätät kommentin ja kerrot lukukuulumisesi! :)

6 kommenttia:

Raija / Taikakirjaimet kirjoitti...

Vähän samalla tavalla on käynyt minullekin. I Spy Challengen lisäksi otin massiivisen Aakkoshaasteen tälle vuodelle, ja keväällä meni pari kuukautta, etten lukenut ollenkaan tai hyvin vähän. Enpä oikein usko, että saan enää kurottua kumpaistakaan haastetta kiinni loppuvuoden aikana, mutta toisaalta, aion toteuttaa molemmat loppuun vaikka sitten jatkamalla ensi vuoden puolelle.

Joskus tulee tällaisiakin vuosia, että lukumäärä jää kohtalaisen pieneksi. Mitäpä siitä masentumaan :) Yksikin luettu kirja on aina parempi kuin ei yhtään.

sinidean kirjoitti...

Kiitos Raija kommentista ja kuulumisistasi! Ikävä kuulla, että sinäkin olet vähän jäljessä haasteissasi, mutta on ihan totta mitä sanoit, että yksikin kirja on parempi kuin ei ollenkaan. Ja tosiaan voihan noita haasteita suorittaa loppuun myöhemminkin, niin ajattelin itsekin tehdä. Toivottavasti meillä kummallakin on parempi loppuvuosi lukemisen suhteen! :)

Ulla kirjoitti...

Lähdin joihinkin haasteisiin, mutta en ole jaksanut täydennellä niihin linkkejä (I Spy Challengen, 50 kirjaa jne). Kirjallinen retki on vähän niin ja näin, sillä islantilainen kirjallisuus ei iske lainkaan. Sen sijaan Kirjankansibingo sujui ja on yhtä vaille. Se oli tarpeeksi avoin. Elämäkertahaase tuntuu yllättävän kivalle. En ole edes pitänyt itseäni elämäkertojen tai muistelmien lukijana. Olen niiden suhteen tosi kranttu.

Johanna kirjoitti...

Ei se määrä vaan laatu :)

sinidean kirjoitti...

Ulla, kiitos sinullekin kommentistasi, johon olen näköjään unohtanut vastata. Sinulla onkin sitten ollut useampi haaste työn alla! Tsemppiä niihin loppuvuodelle ja lukuintoa! :) On totta, että tuollaiset avoimemmat haasteet (kuten kirjankansibingo) ovat huomattavasti helpompia ja kevyempiä suorittaa. Täytynee itsekin keskittyä jatkossa sellaisiin. :)

sinidean kirjoitti...

Katriina Ttk, kiitos kannustuksesta! :) Tosin epäilen onko tuo laatukaan ollut ihan täysin kohdillaan tämän vuoden lukemisissani. ;) Miten omat lukemisesi/haasteet ovat sujuneet? :)