lauantai 22. maaliskuuta 2014

J. R. Ward: Pimeyden rakastaja - Mustan tikarin veljeskunta 1

J. R. Ward: Pimeyden rakastaja - Mustan tikarin veljeskunta 1
(Dark Lover, 2005)
Basam Books, 2009, 442 sivua, ISBN 978-952-5734-30-0
Suomentanut Marke Ahonen
Luettu 29.12.2013

Mustan tikarin veljeskunta -sarja on ollut jo pitkään lukulistallani. Aloitin jo kerran tätä Pimeyden rakastajaa pari vuotta sitten, mutta jostain syystä lukeminen lopahti puolivälissä kirjaa. Onneksi uskalsin tarttua teokseen uudestaan, sillä nyt luin sen suorastaan ahmien viime joululomallani. (Näin radikaalisti lukufiilikset voivat näköjään vaihdella saman kirjan kohdalla!)

Heti alkuun positiivinen huomio, että tämän kirjasarjan vampyyrimiehet eivät ole mitään kiiltokuvapoikia, vaan astetta rosoisempia ja synkempiä hahmoja. Heistä ei maalata mitään täydellistä kuvaa (paitsi tietenkin rakastajina...heh heh ;), vaan heikkoudet tuodaan esiin myös piilottelematta. Olin pitkään siinä uskossa, että kirjailija J. R. Ward on mies! Naiseksi hän kirjoittaa uskottavan "miehekkäästi" ja karskisti jotkut kohtaukset ja esim. mieshahmojen väliset keskustelut jne.

Tässä aloitusosassa esitellään Mustan tikarin veljeskunnan jäsenet Wrath, Darius, Tohrment, Rhage, Zsadist, Phury ja Vishous. Wrath on veljeskunnan sokea johtaja, joka rakastuu Beth -nimiseen puolivampyyriin. Veljet ovat mielenkiintoisesti erilaisia persoonia ja kiinnostus heitä jokaista kohtaan vain kasvoi lukiessa koko ajan. (Erityisesti kaksoset Zsadist ja Phury jäivät mieleen...) Vampyyrien lisäksi tarinassa esiintyy ihmispoliisi Butch, joka on kiinnostunut Bethistä. Kirja tarjoaakin runsaasti romantiikkaa ja erotiikkaa... ;)

Pidin siitä, että Ward kirjoittaa myös veljeskunnan vihollisten, lesserien, näkökulmasta. Tässä osassa saamme seurata Harvennuskunnan ykkösmiestä ("esilesseriä") nimeltä Herra X, jonka tehtävänä on rekrytoida Harvennuskuntaan lisää lessereitä ja näin päästä tavoitteeseensa eliminoida kaikki veljeskunnan jäsenet. Herra X:n näkökulma oli samanaikaisesti kiehtovaa ja karmivaa luettavaa!

Pimeyden rakastaja on kelpoviihdettä parhaimmillaan! Siinä on moniulotteisia henkilöhahmoja, huumoria, jännitystä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Kirja oli nopealukuinen ja pidin siitä, että luvut olivat lyhyitä. Tarinan lopussa tuli yksi iso yllätys ja siinä jätettiin kutkuttavasti juonenlankoja kesken jatko-osia silmälläpitäen. Loppufiilis: hyvä mieli ja hinku hakemaan kirjastosta seuraava osa!

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka kaipaavat tummasävyistä ja toimintapitoista aikuisten fantasiaa, ja jotka tuntevat vetoa kuumiin vampyyriuroksiin (eivätkä säikähdä yksityiskohtaista erotiikkaa). Pimeyden rakastaja tarjoaa vaihtelua niille, jotka ovat kyllästyneet esim. Twilightin kiiltokuvavampyyreihin.

Tähdet: ****

Mustan tikarin veljeskunta -sarjan osat:

1. Pimeyden rakastaja
2. Ikuinen rakastaja
3. Herätetty rakastaja
4. Paljastettu rakastaja
5. Sitomaton rakastaja
6. Varjeltu rakastaja
7. Koston rakastaja
8. Minun rakastajani
9. Vapautettu rakastaja
10. Uudestisyntynyt rakastaja
11. Rakastaja - vihdoinkin
Mustan tikarin veljeskunta: Sisäpiirin tietoa

5 kommenttia:

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Kaverini suositteli tätä kovasti, joten pitäähän tähän sarjaan jossain vaiheessa tutustua :) Vielä ei vain ole tullut sopivaa hetkeä, jos lukisin ensin ainakin Harrisin Sookie Stackhouse -sarjan loppuun...

sinidean kirjoitti...

Hei Villasukka kirjahyllyssä!
Kiitos kommentistasi ja pahoittelut, että olen unohtanut vastata siihen aiemmin.

Olen nyt lukenut tätä Mustan tikarin veljeskuntaa kuuden kirjan verran ja olen ihan koukussa. :) Tämä eka osa oli kelpo viihdettä, mutta henkilökohtaiset suosikkini ovat olleet ainakin tähän asti osat kolme ja viisi.

Joko sinä olet ehtinyt aloittaa tämän sarjan lukemisen? :)

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Ei haittaa, vaikka vastaaminen kesti :) Jatkokommentit tulevat minulle onneksi sähköpostiin niin saan vastattua vastaukseesi :D En ole vielä ehtinyt aloittaa tätä sarjaa. Sookie-sarjan olen jo lukenut, joten tälle sarjalle voisi sen puolesta antaa mahdollisuuden...

sinidean kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan, Villasukka kirjahyllyssä! :) Itselläni on taas Sookiet kesken. Olen jämähtänyt kuudenteen osaan. Tai siis viides osa oli mielestäni niin huono (loistavan nelosen jälkeen), että kuudennenkaan lukeminen ei ole oikein maistunut. Ehkä kokeilen nyt kesällä uudestaan.

Paraniko muuten Sookiet mielestäsi yhtään loppua kohden?

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Ei Sookie-sarjassa tapahtunut mitään mainittavaa parannusta loppua kohden, mutta sellaista tasaisen viihdyttävää ja koukuttavaa meno oli loppuun asti :)