sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ilmestyviä fantasia- ja scifi-kirjoja

Tuli taas pitkästä aikaa selailtua tuota Risingshadow-sivuston ilmestyvien kirjojen listaa ja ei voi kun todeta, että kylläpäs on paljon kaikkea kivaa tulossa vielä tämän kevään ja alkukesän aikana. Todennäköisesti en ehdi lukea noita kaikkia heti ilmestyttyään, mutta ainahan sitä voi haaveilla... ;) Kuvat on lainattu Risingshadow-sivustolta.

Jo ennestään tuttujen sarjojen lisäksi tuolta pomppasi muutama mielenkiintoinen uutukainen silmään. Yksi tällainen on Salla Simukan Jäljellä (tulossa 23.3.12). Lainaus Risingshadow-sivustolta: "Oletko koskaan toivonut, että kaikki muut ihmiset vain katoaisivat? Kannattaa varoa, mitä toivoo. Vangitseva tarina ja huima visio tulevaisuuden Suomesta." 

Toinen mielenkiintoinen kirja on Erin Morgernsternin Yösirkus (tulossa 26.3.12). Kirja kertoo kahdesta nuoresta taikurista, jotka on opetettu kilpailemaan toisiaan vastaan eräässä pelissä. Nuoret rakastuvat, mutta eivät tiedä, että pelin häviäjän kohtalo on kuolema. Lainaus Risingshadow-sivustolta: "Erin Morgensternin esikoiskirja on ainutlaatuinen, otteessaan pitävä ja lumoava rakkaustarina, joka maalaa kuvaa kaikille aisteille. Kirjan henkilöhahmot ovat inhimillisiä mutta saman aikaan heissä on ripaus taikaa."

Kolmas kirja, joka kiinnitti huomioni, on Mats Strandberg & Sara Bergman Elfgren -kaksikon teos Piiri (tulossa 16.4.12). Lainaus Risingshadow-sivustolta: "Piiri on urbaania, skandinaaviseen koulumaailmaan sijoittuvaa, koukuttavaa fantasiaa. Teos kertoo vetoavasti nuorena olemisen vaikeudesta, koulukiusaamisesta, ihastumisista ja kaiken voittavasta ystävyydestä. Kuudesta eri näkökulmasta kerrottu tarina vetää mukanaan, ja jokaisen lukijan on helppo löytää hahmoista oman samaistumiskohteensa. Suomalaisia lukijoita kiinnostaa varmasti myös laadukas nuortenfantasia, jonka sankareista osalla on suomalaistausta."


Muita mielenkiintoisia ilmestyviä:

20.3.12 Laura Lähteenmäki: North End: Niskaan putoava taivas
26.3.12 Kiersten White: Yliluonnollisesti (Paranormaali 2)  
30.3.12 Veronica Rossi: Paljaan taivaan alla
27.4.12 Maria Tutrtschaninoff: Helsingin alla
15.5.12 Smith, L. J.: Uusi aika 3 - Sydänyö (Vampyyripäivä-kirjat 7)
4.6.12 Becca Fitzpatrick: Hiljaisuus (Langennut enkeli 3)
22.6.12 Ally Condie: Rajalla (Tarkoitettu 2)

2 kommenttia:

Booksy kirjoitti...

Kiitos näistä... pitää laittaa tuo Jäljellä ainakin harkintaan!

sinidean kirjoitti...

Eipä kestä, kiva jos oli jotain hyötyä! Minuakin tuo Jäljellä alkoi kiinnostamaan erityisesti. :)