sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Suunnitelmia kirjavuoteen 2017

Kuten vuoden 2016 katsauksessa ilokseni totesin, on lukuintoni vähitellen palautunut takaisin ja se näkyy myös tämän vuoden lukusuunnitelmissani! :)

Tavoitteenani on lukea kirjoja ainakin seuraavista aihepiireistä:

1) Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat ainakin vuodelta 2016 ja jos ehdin, niin myös 2017. Mielestäni lasten- ja nuortenkirjallisuus saa laadukkuuteensa nähden edelleen liian vähän huomiota. Olen nyt lukenut näistä 2/6 ja kolmas menossa. Taso vaikuttaa todella lupaavalta!

2) Englanninkielinen nuorten spefi ja "young adult books", joita ei ole käännetty suomeksi. Alati kasvavassa kirjablogistaniassa tämä on edelleen sellainen genre, josta on aika vähän kirja-arvosteluita ainakaan suomeksi. Haaveeni olisi, että omassa blogissani olisi jonain päivänä kattava lista näistä kirjoista arvioineen.

3) Laadukas aikuisten spefikirjallisuus, jota löytyy esim. 101 spefin helmeä -haastelistalta, jonka olen jo aiemmin aloittanut, mutta joka on vielä kesken.

4) Suomi 100 vuotta -kirjalistalta tutustun muutamiin itseäni eniten kiinnostaviin teoksiin. Luen nykyään varsin vähän kirjallisuutta spefin ulkopuolelta, joten tekee hyvää välillä vähän tuulettaa kirjallisia raja-aitoja. Mikä sen parempaa kuin sellaisen listan avulla, johon joku on jo puolestani poiminut mielenkiintoisia helmiä!

5) Lisäksi tulen todennäköisesti lukemaan:
- kirjasarjoja, jotka ovat jääneet kesken
- nuortenkirjauutuuksia 2016-2017
- lapsuuteni nostalgista Nummelan ponitalli -sarjaa (olen päässyt hyvään vauhtiin, joten miksi lopettaisin...)
- lempikirjailijoitani kuten Siiri Enoranta, Maria Turtschaninoff, J. S. Meresmaa ja Helena Waris

LUKUHAASTEET

Tänä vuonna uskallan myös palata lukuhaasteiden pariin. En ota niistä kuitenkaan mitään paineita enkä edes yritä saada niitä loppuun. Lisäksi päätin, että jos jokin haastekohta on liian "määräävä" (esim. "lue kirja politiikasta"), niin jätän lukematta, jos aihe ei kiinnosta minua tippaakaan.

Päähaasteenani aion yrittää Helmetin lukuhaastetta. Lisäksi jos lukemani kirjat sattuvat sopimaan Goodreadsin ja Popsugarin listoihin, niin mikäs siinä. Tästä blogista tulee löytymään haasteille ja niissä etenemiselleni oma sivunsa.

BLOGI

Blogi on viettänyt todellista hiljaiseloa parina viime vuonna. Tänä vuonna yritän madaltaa kynnystä arvioiden kirjoittamiseen ottamatta niistä liikaa paineita. Tavoitteenani on julkaista noin yksi teksti viikossa.

Hyvää kirjavuotta 2017 kaikille lukijoille! Lämmin kiitos vierailuista ja kommenteista, vaikka blogini onkin ollut hiljainen. :)

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Mukavaa vuotta 2017! Ja lukuintoa :)

sinidean kirjoitti...

Kiitos Katriina, sitä samaa sinulle! :)

Raisa kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Milla kirjoitti...

Kiitos :)